Microsofts BI-konferens 2016

Hoppas din dag på BI-konferensen var givande.

Azure är utan tvekan den ledande molnplattformen och på Stratiteq finns några av landets mest kompetenta konsulter inom området. De senaste åren har vi haft förmånen att leverera lösningar där molnteknologi och Azure varit avgörande för kundföretagens konkurrenskraft.

Med Power BI är det enkelt att analysera data samt skapa moderna visualiseringar och interaktiva rapporter. Verktyget har blivit lite av en favorit här på Stratiteq, när vi ska stärka företags analysförmågor. Instrumentpaneler som uppdateras i realtid och predektiva analyser är exempel på funktionalitet som äntligen blivit lättillgänglig.

Machine Learning är motorn för komplexa analyser, exempelvis produktrekommendationer. Här finns möjlighet att fånga upp kunder innan de avslutar relationen utifrån predektiv mönsterigenkänning. Analyserna kan köras i realtid kopplade till Power BI eller integreras med andra tjänster.

Vi har arbetat med Azure sedan starten och vi har fått uppleva en minst sagt fascinerande utveckling.

> Power BI på 30 dagar

PowerBeats Wireless

Grattis till vinnaren av in-earlurar från Beats.

SVEN GEWERT, BALIT AB

Hur lång tid ska det behöva ta?

Traditionell IT har svårt att möta allt mer komplexa affärskrav inom områden som lojalitet och preventiva analyser.

Det är tufft att vara snabbrörlig när det tar två månader att sätta upp en ny webbserver.

Agilitet är direkt kopplat till konkurrenskraft och allt fler företag flyttar därför till molnet.

Lösningarna som vi utvecklat på Azure-plattformen innebär att IT-processer som beställning, installation, konfiguration och underhåll kan undvikas. Fokus är nu på kundernas nya förmågor och värdeskapande.

Skala upp. Skala ner.

I Azure betalar du endast för de tjänster som ditt företag använder.

Tjänsterna är individuellt anpassnings- och skalbara vilket gör det möjligt att dynamiskt situationsanpassa kapaciteten efter behovet.

Dynamisk skalbarhet är en av anledningarna till att molnlösningar är mer ekonomiska.

Genom att undvika investering i egen hårdvara, infrastruktur och programlicenser har det istället blivit möjligt att realisera lösningar som tidigare inte varit relevanta utifrån ett kostnadsperspektiv.

En sak är i alla fall säker...

Förtroendet för Microsoft är stort vilket gör klivet till deras molntjänster lätt beträffande säkerheten.

Lösningar i molnet håller generellt sett högre säkerhet oavsett om det handlar om känslig information och kryptering eller klassificering av datorhallar (PCI, ISO/IEC 27018 m.fl.). Dagens utvecklingsverktyg förenklar också hanteringen av just säkerhet.

Många av världens största företag lagrar idag personlig information, kortuppgifter och ekonomiska transaktioner i Azure. Vi är säkra på att Azure kommer utgöra en naturligt del av våra lösningar framöver.