Integrated Marketing

– attrahera kunden i alla kanaler

Vi kan hjälpa dig och ditt företag att utveckla strategier och digitala lösningar för att skapa rika kundupplevelser, i alla relevanta kanaler.

Ni möter befintliga och potentiella kunder i många olika kontakter med ert företag – butik/företagsbesök, reception, säljare, servicepersonal, webb, e-handel, sociala medier etc. Olika personer är ansvariga för kanalerna och uppträdandet liksom kvaliteten varierar.

Hur säkerställer du att era befintliga och potentiella kunder upplever att alla kontakter med företaget känns meningsfulla och skapar relevant värde? Känner kunden igen sig? Uppträder ni som ett och samma företag?

Inom marknadsföringen har företag i decennier arbetat med kanalstrategier utifrån marknadssegment och målgrupper. Nu när den verkliga och digitala världen ska kombineras har det blivit något mer komplext, då förutsättningarna är så olika. Men det ger också oändliga möjligheter.

Det pratas allt mer om "kundresor", istället för kanaler. När det gäller kundresor så definierar företaget sina processer just utifrån var kunden befinner sig och vart kunden är på väg i relationen till sin leverantör. Längs resan interagerar kunden och leverantören i olika kontaktpunkter. I varje kontaktpunkt involveras processer, medarbetare och IT-stöd.

podQast (Stratiteq) - 160525: Marketing Automation

Fokusområden
Plattformar och teknik
  • ClickDimensions
  • Marketo
  • Microsoft Dynamics 365
Marketo
Microsoft Dynamics Marketing
Microsoft Social Listening