Kundportaler

– svara alltid på kundens frågor

Vi kan hjälpa dig och ditt företag att utveckla strategier och digitala lösningar som gör det möjligt för era kunder att få svar på alla sina frågor dygnet runt, året runt.

Vem vill sitta i telefonkö eller anpassa sig efter leverantörens öppettider – för att ställa en enkel fråga?

Det är inte bara kundens och leverantörens affärssystem som behöver vara sammankopplade för att hantera beställningar, leveransbesked och betalningar. Frågor gällande produktinformation, prislistor, fakturor och serviceärende är minst lika viktiga. Inte heller vill man deltaga i ett gemensamt utvecklingsprojekt med kunder och leverantörer där projektplanering, ritningar och diskussioner endast utbyts via telefon, mejl och fysiska möten.

Ditt företags webbplats kan vara en alldeles utmärkt entré för kunderna för att interagera med ert företag – när som helst och varifrån som helst. Genom att tillhandahålla en unik inloggning kan en samlingsplats för kundunik information upprättas. Här kan kunderna ta del av information om deras priser, beställningar, leveransbesked och fakturor men också projekt, serviceärende och i stort sett alla typer av dokument. En kundportal är också ett utmärkt sätt att tillhandahålla VIP-information som exklusiva nyheter och white papers.

Men det handlar inte om att bara ta del av information och följa ärende. Kunderna kan framförallt ladda upp information och göra egna inlägg i diskussioner. I bästa fall kan kunderna till och med live-chatta eller använda videokonferens via Lync eller Skype med era medarbetare.

En så kallad kundportal gör det möjligt för era viktiga kunder att på enkelt sätt kommunicera med ditt företag, vilket inte minst gör det enklare för er själva att öka spårbarhet och minska sårbarhet i kundrelationerna.

Fokusområden
  • Självbetjäning
Plattformar och teknik