Marketing Automation

"Marketing Automation handlar helt enkelt om att sälj- och marknad skapar processer och förutsättningar för att arbeta effektivare tillsammans samt att systematisera och automatisera delar av de här processerna för att skapa fler och bättre affärer. Och förhoppningsvis även ännu nöjdare kunder längs vägen."

Martin Hed, Business Consultant

podQast (Stratiteq) - 160525: Marketing Automation

Sales Ready Lead

Du vet när du går in i en klädaffär och tre sekunder senare har du en säljare bakom dig som snällt och vänligt frågar dig: ”Kan jag hjälpa dig med något?”. I 99 fall av 100 blir svaret ”Nej!”. Säljaren är må vara hjälpsam, men var sak har sin tid. Det är viktigt att känna sin kund och veta när det är rätt läge att ställa den avgörande frågan.

> Läs mer

Lead Scoring

Man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord och det stämmer även ibland i olika sälj- eller köpsituationer. En framgångsrik säljare är oftast påläst, kunnig, medveten och inte minst lyhörd. Det gäller att läsa av personer, situationer och behov på ett smart sätt för att få till en lyckad försäljning.

> Läs mer

Lead Nurturing

Rådgivare eller säljare; hur vill du uppfattas av dina potentiella kunder? Det beror självklart på många olika saker, till exempel bransch, konkurrenssituation, ert erbjudande, kundens investeringsnivå och inte minst er företagskultur och era värderingar.

> Läs mer

Lead Routing

Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk och det samma gäller för Marketing Automation och nu har vi kommit fram till Lead Routing, som definierar den kritiska överlämningen av kvalificerade leads från marknad till sälj. Definitionen av ett Sales Ready Lead blir central här tillsammans med en klockren process.

> Läs mer