Publik webb

– gör webben till den viktigaste säljaren

Vi kan hjälpa dig och ditt företag att utveckla strategier och digitala lösningar som gör webben till en av era viktigaste säljare. Inte minst är det kostnadseffektivt att öka säljkraften utan att uteslutande behöva växa organiskt.

I dag har kunden i större utsträckning tagit över initiativet och påbörjar sin köpprocess på egen hand på nätet. Först en bra bit in i beslutsprocessen är kunden intresserad av att få kontakt med en säljare. Istället förväntar de sig finna en webbplats med en lättnavigerad struktur och ett relevant innehåll som sätter företagets produkter i ett sammanhang där affärsvärdet för kunden blir tydligt. Allt för att underlätta kundens köpbeslut.

Kundens köpbeteende skapar nya utmaningar men framför allt möjligheter för företag att utveckla sina webbplatser till säljare där potentiella kunder kan fångas upp och bearbetas mer eller mindre automatiskt.

Många webbplatser har stora förbättringsmöjligheter långt bortom design, bildmanér, tonalitet och innehåll. Ta exempelvis optimering – med sidobeskrivningar och taggar – för att uppnå bästa möjliga placering vid extern sök. Eller att ägna kvalitetstid åt att analysera var besökare kommer ifrån, vad de gör, hur länge de stannar, vad som får dem att köpa och vilken enhet de använder. Detta och mer därtill är avgörande underlag för att hela tiden förbättra webbplatsens utformning och öka dess genomslag som affärskanal.

Vad händer i ert företags säljprocess när webbplatsen besöks av en befintlig eller potentiell kund? Genererar besök, nedladdningar och andra interaktioner affärsmöjligheter i ert CRM-system som rätt säljare kan agera på? Och hur agerar säljaren med finess utan att besökaren känner sig "övervakad"?

Utifrån alla möjligheter på nätet skulle man faktiskt kunna säga att webben är företagets viktigaste säljare, i alla fall kan den bli en av de viktigaste.

Plattformar och teknik
  • EPiServer
  • Google Analytics
  • InRiver


EPiServer
inRiver