Business impact through smart decisions.

Date : 13 december, 2018
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”0|0px|70px|0px|false|false”][et_pb_row custom_padding=”27px|0px|30px|0px|false|false” _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.18.4″]

Stratiteq utökar socialt engagemang i Moldavien genom samarbete med biståndsorganisationen IM.

I dagarna inleder konsultföretaget Stratiteq ett samarbete med biståndsorganisationen IM, Individuell Människohjälp. Syftet är att främja hållbar utveckling i Moldavien, med särskilt fokus på unga människor med funktionsnedsättningar.

Stratiteq har länge haft ett stort socialt engagemang i Moldavien, ett land där IM bedriver biståndsverksamhet sedan många år tillbaka. Moldavien, som blev självständigt 1991, brottas med stora ekonomiska, politiska och sociala problem och räknas idag som ett av Europas fattigaste länder. Personer med funktionsnedsättning är en av de mest utsatta grupperna i landet då de är marginaliserade både ekonomiskt och socialt. IM samarbetar med lokala organisationer för att åstadkomma hållbar förändring som gör Moldavien till ett land för alla, oavsett funktionsvariation.

Stratiteq kommer i första hand att bidra finansiellt till den verksamhet som IM bedriver tillsammans med den lokala partnerorganisationen Eco-Răzeni. Eco-Răzeni bedriver utbildnings- och sysselsättningsprojekt riktade mot unga med funktionsnedsättningar, bland annat driver de ett växthus, en cateringutbildning samt en cateringverksamhet. Projekten bidrar till ökat självbestämmande för deltagarna och en generellt ökad integrering av människor med funktionsnedsättningar i det moldaviska samhället.

Inom ramen för samarbetet kommer även Stratiteqs personal ges möjlighet att ideellt engagera sig i IMs verksamhet.

Samarbetet är tänkt att kanalisera, stärka och effektivisera Stratiteqs befintliga sociala engagemang, säger Anna Werntoft, VD för Stratiteq. IM blir med sin resultatinriktade och långsiktiga verksamhet en stark partner för oss. Vi har sedan flera år tillbaka ett stort engagemang i byn Vatici i Moldavien. När vi nu aktivt tar del i ett av IMs projekt i regionen stärker vi vårt engagemang ytterligare, vilket är viktigt för att behålla och utveckla vår starka värdegrund.

Vi är mycket glada över att inleda det här samarbetet med Stratiteq, säger Josefina Rovan, chef Marknad och Kommunikation på IM. Vi är imponerade över Stratiteqs befintliga engagemang i Moldavien och vi ser att vi tillsammans kan göra betydande insatser för den hållbara utvecklingen i landet och bidra till långsiktig förändring för människor med funktionsnedsättningar.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row custom_padding=”30px|0px|0|0px|false|false” _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”/wp-content/uploads/CSE-IM-Moldavia-Women.jpg” _builder_version=”3.18.4″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”/wp-content/uploads/CSE-IM-Moldovia-Training.jpg” _builder_version=”3.18.4″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.18.4″]

Fotograf: Sofia Åström

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row custom_padding=”35px|0px|0|0px|false|false” _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.18.4″]

IM är en svensk biståndsorganisation som arbetar för att stärka utsatta människor, särskilt kvinnor och unga, så att de av egen kraft kan ta sig ur fattigdom och utanförskap. Arbetet bygger på medmänsklighet och engagemang. IM grundades 1938 och är religiöst och partipolitiskt obunden. imsweden.org

För mer information, vänligen kontakta josefina.rovan@imsweden.org

Stratiteq är ett svenskt konsultföretag i skärningspunkten mellan affärer och IT, som hjälper kunder med digitalt driven beteendeförändring hela vägen från strategiskt stöd och tekniskt genomförande. Stratiteq har kontor i Malmö och Stockholm.

För mer information, vänligen kontakta johanna.olsa@stratiteq.com

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]