Instore Analytics – från magkänsla till maktfaktor

Börjar du tröttna på ständiga diskussioner med leverantörer som alla vill ha de bästa platserna i butiken? Och går du mest på erfarenhet och magkänsla när du väljer vilka varor som ska frontas på butiksgavlarna? Inget fel med det, men vi har en lösning som hjälper dig backa upp magkänslan med fakta som visar hur du får ut så mycket som möjligt av dina butiksgavlar.

Du som butiksägare, inköpare eller planerare vet säkert redan att gavlarna i butiken är de ytor som säljer bäst. Men har du stenkoll på hur mycket de olika ytorna är värda? Det är ofta svårt att mäta vilka varor som ger mest av att fronta på dessa ytor. Ofta används påfyllningsfrekvensen som riktmärke. Magkänslan säger kanske att tacos passar bra för gavelexponering inför helgen, men egentligen vet du ju att kunderna köper sin fredagstacos oavsett placering.

Vår app Instore Analytics visar på ett enkelt och tydligt sätt vilka varor som ska placeras var, när och i kombination med andra. För att maximera försäljning, öka er lönsamhet och skapa en högre omsättning. 

Enkel och intuitiv app som visar en karta över din butik, och status för försäljningen i realtid. Via dator, surfplatta eller mobil.

Tydliga försäljningsresultat kopplat till placering, hjälper dig att ta underbyggda beslut kring att byta ut en mindre lönsam vara mot en som ger bättre intäkt i marginalkronor.

Förenkla planering och inköp genom att jämföra olika tidsperioder, säsonger, kampanjer och andra faktorer som påverkar försäljningen.

Data som hjälper dig ställa högre krav på dina leverantörer, få bättre avtal och optimera försäljningen för butikens gavlar.

v

Var med och påverka utvecklingen av appen efter dina behov och önskemål.

Försäljning för hela butikens gavlar

Grafisk karta över butikens säljplatser

Detaljerad information om produkterna

Avdelningsspecifik produkt

Jämför butiksdata mot väderdata

Vår lösning ökar dina marginaler

Idén om Instore Analytics föddes när en av våra utvecklare skrev sitt examensarbete. Efter att ha arbetat många år i butik visste han att det saknades ett enkelt verktyg som hjälpte personalen att följa upp försäljningen på gavlarna. Tillsammans utvecklade vi Instore Analytics, en enkel och intuitiv app som fungerar precis lika bra på surfplattan som i datorn.

Glöm tråkiga Excelark och svårtolkade siffror.I vår app ritar du snabbt upp en karta över din butik och dess gavlar. När du sen frontar en ny vara registrerar du EAN-koden och markerar gaveln där varan placerats. Därefter kan du lätt följa hur väl varan presterar och snabbt byta ut den om den inte levererar så bra som du hoppades.

Instore Analytics är en prenumerationstjänst som vi kontinuerligt utvecklar för att addera nya smarta funktioner som exempelvis väderprognos, kampanjuppföljning och koppling till handscanner. Som användare får du dessutom chansen att vara med och påverka utveckling av appen efter dina behov och önskemål.

Visuellt planeringsverktyg

Så snart du börjar registrera dina varor och dess gavelexponering i appen sparas datan. Det betyder att du kan jämföra olika tidsperioder, säsonger och kampanjer för att underlätta planering och inköp. Med appen som beslutsstöd och koll på vad som redan finns i lager, kan du öka merförsäljningen i din butik genom att kombinera de varor som säljer bättre tillsammans.

Resultatet visualiseras tydligt genom olika färger. Röda gavlar i appen indikerar att varan inte är lönsam i marginalkronor, medan gult och grönt betyder att det går okej eller väldigt bra. Genom att arbeta aktivt med appen som analysverktyg kan du förvandla röda gavlar till gröna och öka dina marginaler med upp till 100 procent. Och har du flera butiker kan du A/B-testa olika kombinationer och enkelt jämföra försäljningen för att skapa en övergripande strategi. 

Ställ högre krav på leverantörerna

För dig som arbetar med leverantörer och kampanjer ger datan från Instore Analytics insikter om gavelexponeringens faktiska värde. Det blir enklare för dig att ställa krav på leverantörerna och maximera kampanjresultatet. Sälj gavelplatserna till högstbjudande, förhandla fram bättre inköpspriser och få större kickback.

Jag vill veta mer!

Kontakta oss om du vill veta mer om hur Instore Analytics kan öka lönsamheten i din butik.

Personlig integritet

15 + 8 =