Projektmetodik som gör skillnad i verkligheten

Våra kurser i projektmetodik ger dig kunskapen och verktygen för att effektivt driva, beställa och arbeta i projekt med ett agilt arbetssätt. Med en tydlig vision och riktning gör organisationen förändringsresan tillsammans.

Det bästa från klassisk och agil projektmetodik

Det blir allt vanligare att arbeta med projekt och det finns många sätt att göra det på. För dig som vill bli framgångsrik gäller det att hitta ett gemensamt arbetssätt och språk. Både inom organisationen och i relation till konsulter eller andra leverantörer. Vi på Stratiteq har arbetat med projekt i många år. Vi har upplevt de flesta tänkbara situationer och löst problem som vi aldrig trodde att vi skulle stöta på. Genom åren har vi plockat det mest effektiva ur klassisk vattenfallsmetodik och agil projektmetodik (Scrum), flätat samman delarna och skapat vår egen modell. Vi vet att den fungerar, för vi använder den varje dag. I små företag, multinationella koncerner, ideella organisationer och offentlig verksamhet.

Bättre projekt med duktiga beställare, ledare och deltagare

Den digitala transformationen ställer högre krav på både organisationer och teknik. Det är lätt att förtrollas av teknikens under och glömma att organisationen faktiskt består av människor. Transformationen är nämligen beroende av ett förändrat mänskligt beteende. För att lyckas med förflyttningen krävs det att alla är med på resan och förstår var organisationen ska få ut av arbetet. Med våra kompetenspaket i projektmetodik lär du dig förstå, driva och beställa projekt som inte bara skapar förändring, utan faktiskt leder till mätbar förbättring. Vi uppmuntrar alla våra kunder att gå kurserna. Inte bara för att vi tror att de har användning för det agila arbetssättet, utan också för att vi gillar när de ställer höga krav på oss. Projekten blir helt enkelt bättre med duktiga beställare, projektledare och projektdeltagare.

Vilken kurs passar dig?

Vi erbjuder tre skräddarsydda kurser.

Projektbeställare

2 DAGAR

Tycker du att det är svårt att formulera och prioritera kraven? Upplever du att leverantören inte alltid förstår vad du behöver?

På denna kurs får du fördjupad kunskap som gör dig till en bättre beställare av agila projekt.

Projektdeltagare

1 DAG

Ska ett nytt projekt startas på företaget? Funderar du på hur det kommer att påverka dig och dina kollegor?

På denna kurs går vi igenom grunderna i agilt arbetssätt.

Projektledare

4 DAGAR

Är det ditt uppdrag att leda projekt? Har du ibland svårt att upprätthålla engagemang och driv hos projektets medlemmar?

På denna kurs får du användbara verktyg som hjälper dig hela vägen från start till mål.

Vår projektmodell

Ett effektivt sätt att planera, genomföra och följa upp projekt på.

Så tycker andra

Omdömen från några av våra tidigare kursdeltagare.

Kursen var otroligt givande och jag lärde mig mycket av både utbildarna och kursdeltagare. Engagerande utbildare med bred erfarenhet och kunskap som förmedlades på ett inspirerande sätt. Utbildarna är skickliga i att få gruppen att tänka och interagera, och jag har fått bra verktyg med mig hem.

Mariell Hallenhed

Produktägare, Skånetrafiken

Stratiteqs metodik kombinerar projektmetodik för att styra ett projekt med agil metodik för att dra nytta av iterativ utveckling – det bästa av två världar.

Ola Elmstedt

Stabschef digitalisering och IT, Region Skåne

podQast om projekthantering

Kontaktperson

Jag vill veta mer, kontakta mig

Personlig integritet

7 + 9 =