När blev du imponerad av en krånglig app senast? Eller av en svårnavigerad webbsida? Tyckte du att företaget verkade ha koll? Nej precis. Ingen lösning är bättre än hur den upplevs av användaren. Skillnaden mellan magplask och succé stavas UX, User Experience. Bra UX visar upp er från er bästa sida. Därför ska UX gå som en röd tråd genom projektet från dag ett.

ANVÄNDAREN ÄR KUNG

Bra UX börjar med att samla in kunskap om användarna. Det gäller att syna befintliga lösningar, ställa rätt frågor och identifiera smärttrösklar och nyckelfunktioner i användarnas vardag. Vad kan förbättras och vad måste göras nytt?

ARBETET GÅR FRAMÅT

Lösningen skapas i en agil och iterativ process där vi tänker fritt och prövar oss fram. Design-, koncept- och innovationsarbetet går parallellt med utvecklingen. Kundens nyckelpersoner är med och kan snabbt ta viktiga beslut.

PROTOTYPER VISAR VÄGEN

Vi tänker in responsiv design och mobile first, skissar wireframes, skapar interaktiva prototyper och designförslag på utseende och flöde. Vi testar på användare och synkar målbilden med vad som är tekniskt genomförbart.

ANVÄNDARNA FÅR SÄGA SITT

Vi stämmer av lösningen löpande med kunden och användarna. Det ger kvitto på att vi tänker rätt, säkerställer att användarna får påverka och maximerar nyttan med slutprodukten.

VI LEVERERAR OCH FÖLJER UPP

Vi utbildar användarna så att de är införstådda med lösningens samtliga delar. Vi gör sedan löpande utvärderingar som säkerställer att allt fungerar som tänkt. Vi fångar också upp framtida förbättringsmöjligheter.

MÖT TEAMET

Vi är ett passionerat team med målsättningen att skapa kreativa och användbara lösningar som kunderna älskar.

MAGDALENA

MATHIAS

NILS

STEPHANIE

KUNDER BERÄTTAR

Vi anlitade Stratiteqs UX-team för att få hjälp med att lyfta våra centrala QlikView-mallar. Vi kan nu erbjuda användarna proffsiga och snygga QlikView-rapporter med ett intuitivt gränssnitt och trovärdigt utseende. Jag är mycket nöjd med den kompetens som Stratiteqs UX-designers besitter och resultatet av samarbetet.

Anders Rosendal

Beslutsstödsstrateg, Region Skåne

Stratiteq har hjälpt oss med att ta fram modernt, användarvänligt material med fullt fokus på design.

Jessica Hammargren

Marknadschef, Rowico AB

Tack vare Stratiteqs UX-arbete upplever vi att våra BI-applikationer har blivit mer överskådliga och enklare att hantera.

Nelson Silva

Informationsarkitekt, Skånetrafiken

Stratiteq fick bland annat uppdraget att designa olika informationsflyers för vårt intranät och lansering av Yammer. Vi är mycket nöjda med deras designerns kreativa improvisationsförmåga, kunskap kring färg och form samt tolkning av vår grafiska profil.

Caroline Wejstorp

Ansvarig Digitala Kanaler, Sveaskog AB

podQast om UX

Kontaktperson

”Magdalena

”Magdalena

”UX

0766-44 70 30

Jag vill veta mer, kontakta mig

Personlig integritet

14 + 11 =